1/9
Żeberka z grilla w słodko-ostrej marynacie
Wyśmienite żeberka z grilla w słodko-ostrej marynacie. Zobacz, jak je zrobić. Kliknij galerię i przesuwaj zdjęcia strzałkami lub gestem.
2/9
Żeberka z grilla w słodko-ostrej marynacie. Krok 1
Najpierw pokrój żeberka na mniejsze porcje. Nie musisz wycinać tłuszczu. Jeśli żeberka są chude, to pokrój je na porcje po dwie kostki.
3/9
Żeberka z grilla w słodko-ostrej marynacie. Krok 2
Przygotuj marynatę: w miseczce wymieszaj ostry ketchup, miód, musztardę, sos sojowy, ostrą i słodką paprykę, czosnek granulowany, sól i pieprz.
4/9
Żeberka z grilla w słodko-ostrej marynacie. Krok 3
Posmaruj żeberka sporą ilością marynaty. Ułóż je w naczyniu lub na talerzu.