5/9
Żeberka z grilla w słodko-ostrej marynacie. Krok 4
Przykryj naczynie folią spożywczą i wstaw żeberka do lodówki na co najmniej 4 godziny. Jeśli to możliwe, marynuj mięso przez całą noc.
6/9
Żeberka z grilla w słodko-ostrej marynacie. Krok 5
Wyjmij żeberka z lodówki na ok. 1 godzinę przed smażeniem na grillu. Mięso nie powinno być zimne.
7/9
Żeberka z grilla w słodko-ostrej marynacie. Krok 6
Smaż żeberka bezpośrednio na rozgrzanym ruszcie lub na tacce do grillowania. Raz na jakiś czas przekręć je na drugą stronę i posmaruj pozostałą marynatą.
8/9
Żeberka z grilla w słodko-ostrej marynacie. Krok 7
Nie smaż żeberek zbyt długo, by nie były suche. Podawaj z sosem czosnkowym, ketchupem lub musztardą.