Co trzymać w lodówce? Teoretycznie wydaje się proste - te produkty, które wymagają przechowywania w niskiej temperaturze. Jak się okazuje czasem jednak mamy wątpliwości, czy dana rzecz powinna być przechowywana w lodówce. Sprawdzamy, czego kategorycznie nie powinniśmy chować do lodówki.
Szczegóły na kolejnych zdjęciach >>>
Miód
Nie przechowujemy w lodówce, ponieważ ulega krystalizacji i ze stanu ciekłego przechodzi w stan stały. Staje się gęsty i twardy. Miód lubi temp. ok. 16 st. C, ale nie lubi światła
Olej, oliwa - przechowywana poniżej 6-7 stopni może zmętnieć. Wyjątkiem jest olej lniany
Chleb i pieczywo - trzymane w lodówce szybciej czerstwieje, w dodatku, gdy będzie ono szczelnie zafoliowane zajdzie pleśnią. Pieczywo należy przechowywać poza lodówką, w pojemniku.