1/12
Mięso mielone można przygotowywać na wiele sposobów. Jest...
fot. pixabay.com

Takie błędy popełniamy najczęściej, przyrządzając mięso mielone

Mięso mielone można przygotowywać na wiele sposobów. Jest nie tylko bardzo popularne, ale to również jeden z najbardziej wszechstronnych produktów spożywczych na świecie. Z mięsa mielonego można przyrządzić mnóstwo pysznych potraw, jednak wiele osób popełnia błędy, przygotowując mięso mielone.

Jest wiele sposobów, aby zepsuć mięso mielone - przygotowując, przechowując i rozmrażając mięso mielone można je zepsuć, zanim jeszcze zacznie się cokolwiek z niego przyrządzać.

Jest wiele błędów, które można popełnić podczas przyrządzania mięsa mielonego. Oto błędy, które popełniamy najczęściej. Sprawdź, czy robisz tak, jak na kolejnych slajdach >>>>>

2/12
MYCIE MIĘSA MIELONEGO TO BŁĄD...
fot. pixabay.com

Takie błędy popełniamy najczęściej, przyrządzając mięso mielone

MYCIE MIĘSA MIELONEGO TO BŁĄD
Myjąc mięso w domu pod kranem, sprawiamy, że wszelkie bakterie wraz z wodą rozpryskują się dookoła zlewu i przedostają się na różne powierzchnie. Nie powinno się myć mięsa również wtedy, kiedy chcemy je zamrozić. Woda jest pożywką dla bakterii i wraz ze wzrostem jej zawartości w produkcie, proces psucia jest przyspieszony.

3/12
WRZUCANIE CAŁEGO MIĘSA NA PATELNIĘ...
fot. pixabay.com

Takie błędy popełniamy najczęściej, przyrządzając mięso mielone

WRZUCANIE CAŁEGO MIĘSA NA PATELNIĘ
Wrzucanie od razu całej zawartości opakowania na patelnię to błąd popełniany przez większość ludzi. A może to mieć wpływ na smak, konsystencję i aromat dania. Mięso mielone ma w sobie dużo wody, więc wrzucenie go w całości na patelnię sprawi, że soki puszczą i zamiast się smażyć, zacznie się ono gotować. Mięso mielone warto wrzucać na patelnię niewielkimi partiami i w odstępie kilku minut. Dzięki temu szybko się zetnie, a soki pozostaną wewnątrz.

4/12
WRZUCANIE MIĘSA MIELONEGO NA ZIMNĄ PATELNIĘ...
fot. pixabay.com

Takie błędy popełniamy najczęściej, przyrządzając mięso mielone

WRZUCANIE MIĘSA MIELONEGO NA ZIMNĄ PATELNIĘ
Jeśli chcemy uzyskać kształtne kotlety z pyszną panierką lub dobre spaghetti, nie wrzucajmy mięsa na zimną patelnię a dopiero wtedy, gdy olej się dobrze rozgrzeje. Skutecznym sposobem na sprawdzenie, czy tłuszcz ma już odpowiednią temperaturę, jest wrzucenie na patelnię odrobiny bułki tartej – jeżeli zaczyna skwierczeć, oznacza, że można zacząć smażyć mięso.

Kontynuuj przeglądanie galerii
Dalej

Polecamy

Sprzęt motorowodny włocławskich policjantów przygotowany do sezonu wodnego 2024

Sprzęt motorowodny włocławskich policjantów przygotowany do sezonu wodnego 2024

Włocławianie chcieli pozbyć się odpadów niezgodnie z przepisami. Sprawa trafi do sądu

Włocławianie chcieli pozbyć się odpadów niezgodnie z przepisami. Sprawa trafi do sądu

13 zachwycających atrakcji Mazur na majówkę. Idealne miejsca na zabawę i relaks

13 zachwycających atrakcji Mazur na majówkę. Idealne miejsca na zabawę i relaks

Zobacz również

Sprzęt motorowodny włocławskich policjantów przygotowany do sezonu wodnego 2024

Sprzęt motorowodny włocławskich policjantów przygotowany do sezonu wodnego 2024

"Sanatorium miłości 6": Zobaczcie, co wydarzy się w 8. odcinku. Popłyną łzy!

"Sanatorium miłości 6": Zobaczcie, co wydarzy się w 8. odcinku. Popłyną łzy!