Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Targi regionalnych przysmaków

Alicja Zboińska
Podczas 21. edycji imprezy prezentuje się 140 wystawców
Podczas 21. edycji imprezy prezentuje się 140 wystawców Grzegorz Gałasiński
140 stoisk spożywczych i turystycznych odwiedzić można podczas targów Regiony Turystyczne "Na styku kultur" w Łodzi, które rozpoczęły się w piątek i potrwają do niedzieli.Pierwszego dnia nagrodzono producentów żywności.

W kategorii sery i produkty mleczarskie zwyciężyła OSM w Głuchowie.

** Jury wyróżniło ją za twaróg pełnotłusty krajanka.


Golonka szefa, przygotowana przez Gminną Spółdzielnię Samopomoc Chłopska w Szadk

**u, wygrała w kategorii mięso świeże oraz produkty mięsne. 


Kapusta kiszona z żurawiną

to najlepszy produkt w kategorii warzywa i owoce. Produkuje ją

Przetwórstwo Owoców i Warzyw Dros z miejscowości Drobnice (gmina Osjaków)

**.


Praliny z zakładu cukierniczego Dybalski

** nie miały sobie równych w kategorii wyroby piekarnicze i cukiernicze.


Sok jabłkowy z sokiem z werbeny cytrynowej,

który produkuje

Wiatrowy Sad z Kałęczewa w gminy Dmosi

**n, zwyciężył w kategorii napoje alkoholowe i bezalkoholowe.

  • W kategorii oleje i tłuszcze wygrało **
masło extra 200 gramów z OSM w Łasku

**.

  • Nagrodę dla innowacyjnego producenta żywności otrzymał
Zakład Rzeźniczo-Wędliniarski Stanisława Katuszy za kiełbasę schabową

.

Wyróżnieni producenci zostaną zgłoszeni do  konkursu ogólnopolskiego.

W sobotę na targi do hali Expo przy al. Politechniki 4 można wybrać się w godz. 10 - 18, w niedzielę w godz. 10 - 17.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na dzienniklodzki.pl Dziennik Łódzki