1/18
Tarta Tatin
To ciasto to prawdziwy rarytas. Zobacz, jak zrobić francuską Tartę Tatin. Kliknij galerię i przesuwaj zdjęcia strzałkami lub gestem.
2/18
Tarta Tatin. Przepis
Przepis na Tartę Tatin nie jest bardzo trudny do zrobienia, ale wymaga nieco wprawy. Potrzebujesz patelni, którą można wstawić do piekarnika. Ostatecznie możesz przygotować jabłka na patelni i przełożyć ostrożnie do okrągłej blaszki.
3/18
Tarta Tatin. Krok 1
Przygotowanie tego pysznego ciasta zacznij od przesiania mąki pszennej na stolnicę, blat lub deskę. Dodaj zimne masło i posiekaj całość nożem.
4/18
Tarta Tatin. Krok 2
Następnie dodaj żółtka, cukier i proszek do pieczenia. Zagnieć kruche ciasto — staraj się to zrobić szybko, by nie rozgrzać za bardzo masła. Owiń ciasto folią spożywczą i schowaj do lodówki na ok. 30 minut.