2/11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
AWOKADO ZWIĘKSZA SPOŻYCIE BŁONNIKA...
fot. pixabay.com

AWOKADO ZWIĘKSZA SPOŻYCIE BŁONNIKA
Wiadomo powszechnie, że owoce, warzywa i fasola mają wysoką zawartość błonnika. Awokado nie jest wyjątkiem. Jedna porcja średniego awokado ma niską zawartość węglowodanów, ale zawiera trzy gramy błonnika.

Spożywanie większej ilości błonnika może zmniejszyć ryzyko chorób serca, cukrzycy typu 2 i otyłości.

Zobacz również

Polskie piłkarki ręczne przegrały z Serbią. Miały szansę, ale końcówka była fatalna

Polskie piłkarki ręczne przegrały z Serbią. Miały szansę, ale końcówka była fatalna

Łodzianka Karolina Bielawska startuje w konkursie Miss World ZDJĘCIA

Łodzianka Karolina Bielawska startuje w konkursie Miss World ZDJĘCIA

Polecamy

Grecja: Akropol będzie dostępny dla niewidomych i niedowidzących

Grecja: Akropol będzie dostępny dla niewidomych i niedowidzących

Śmierć koło kościoła! Mężczyzna atakował przechodniów

Śmierć koło kościoła! Mężczyzna atakował przechodniów

Handlowali amfetaminą i mówili szyfrem przez telefon!

Handlowali amfetaminą i mówili szyfrem przez telefon!

Dodaj ogłoszenie