To dzieje się z organizmem, gdy jesz kapustę kiszoną. Te osoby powinny włączyć kapustę do diety [lista]

OPRAC.:
Magdalena Walczak-Grudzka
Magdalena Walczak-Grudzka
Kapusta kiszona cieszy się w Polsce dużą popularnością. Jest bogata w wiele korzystnych dla zdrowia składników odżywczych. Dodatkowo to przekąska niskokaloryczna (w 100 g produktu znajduje się tylko 12 kcal), zawierająca mało tłuszczu i dużą ilość błonnika. Kapusta kiszona ma dobroczynny wpływ na nasz organizm. Pomaga w wielu dolegliwościach i warto ją jeść przez cały rok - szczególnie samodzielnie przyrządzoną.Kapusta kiszona ma pozytywny wpływ na układ pokarmowy, obniża poziom cholesterolu we krwi, wspomaga odporność i jest bogatym źródłem witamin oraz mikro- i makroelementów.Kto szczególnie powinien włączyć kapustę kiszoną do swojej diety? Zobacz na kolejnych slajdach >>>>>
Kapusta kiszona cieszy się w Polsce dużą popularnością. Jest bogata w wiele korzystnych dla zdrowia składników odżywczych. Dodatkowo to przekąska niskokaloryczna (w 100 g produktu znajduje się tylko 12 kcal), zawierająca mało tłuszczu i dużą ilość błonnika. Kapusta kiszona ma dobroczynny wpływ na nasz organizm. Pomaga w wielu dolegliwościach i warto ją jeść przez cały rok - szczególnie samodzielnie przyrządzoną.Kapusta kiszona ma pozytywny wpływ na układ pokarmowy, obniża poziom cholesterolu we krwi, wspomaga odporność i jest bogatym źródłem witamin oraz mikro- i makroelementów.Kto szczególnie powinien włączyć kapustę kiszoną do swojej diety? Zobacz na kolejnych slajdach >>>>>pixabay.com
Kapusta kiszona to poszatkowana kapusta poddana procesowi fermentacji, zachodzącemu po zasypaniu jej solą. Cieszy się dużą popularnością i coraz częściej próbujemy samodzielnie ukisić kapustę. Jak się okazuje, warto jeść kapustę kiszoną i w ogóle kiszonki, ponieważ mają one bardzo dobry wpływ na zdrowie i samopoczucie. Kto szczególnie powinien włączyć kapustę kiszoną do swojej diety? Zobacz!

Kapusta kiszona - właściwości

Kapusta kiszona może i powinna gościć w naszej diecie przez cały rok. Jest bogata w wiele korzystnych dla zdrowia składników odżywczych. Dodatkowo to przekąska niskokaloryczna (w 100 g produktu znajduje się tylko 12 kcal), zawierająca mało tłuszczu i dużą ilość błonnika. Kapusta kiszona ma dobroczynny wpływ na nasz organizm. Pomaga w wielu dolegliwościach i warto ją jeść - szczególnie samodzielnie przyrządzoną.

To Cię może też zainteresować

Jeśli masz te objawy - koniecznie jedz kapustę kiszoną!

Kapusta kiszona ma pozytywny wpływ na układ pokarmowy, obniża poziom cholesterolu we krwi, wspomaga odporność i jest bogatym źródłem witamin oraz mikro- i makroelementów.

W takich sytuacjach warto jeść kapustę kiszoną. Kto powinien włączyć ją do diety?

Choć w Polsce kapusta kiszona jest niemal tak samo popularna jak ogórki kiszone, to nie zawsze zdajemy sobie sprawę, jakie niesamowite właściwości posiada.

Kiedy powinniśmy jeść dużo kapusty kiszonej? W jaki sposób kapusta kiszona wpływa na organizm? Zobacz koniecznie w naszej galerii.

Ćwiczenia WOT w pasie przygranicznym z Białorusią

Wideo

Materiał oryginalny: To dzieje się z organizmem, gdy jesz kapustę kiszoną. Te osoby powinny włączyć kapustę do diety [lista] - Gazeta Pomorska

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie