Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

To Good To Go w Łodzi - korzystaj z aplikacji i walcz z marnowaniem jedzenia. Lista restauracji To Good To Go!

ani
29 września przypada Dzień Walki z Marnowaniem Jedzenia. Poprzedzi go akcja „nie marnuję 1/3”. Oblicza się, że jedna trzecia wyprodukowanej żywności nie trafia na nasze stoły!

To Good To Go w Łodzi - korzystaj z aplikacji i walcz z marnowaniem jedzenia

Kulminacyjnym punktem akcji będzie Dzień Walki z Marnowaniem Jedzenia. Wtedy do kampanii dołączają partnerzy aplikacji „To Good To Go”. Jest ona skierowana do ludzi prowadzących bary, restauracje. Dzięki tej aplikacji można odzyskać dania i produkty, które normalnie trafiłyby do śmieci!

Wraz z kampanią „nie marnuje 1/3” oraz wsparciem Jemy w Łodzi i Łódzkiego Centrum Wydarzeń, do aplikacji Too Good To Go werbowane są kolejne lokalne bary i restauracje. Aplikacja ruszyła w lipcu, a od tego czasu tylko w Łodzi przechwycono 3800 paczek-niespodzianek, nie marnując tym samym 9 500 kg CO2. To tyle ile potrzeba do naładowania 1 681 491 smartfonów.

Misją Too Good To Go jest być wszędzie tam, gdzie marnuje się żywność

- Misją Too Good To Go jest być wszędzie tam, gdzie marnuje się żywność, dlatego niesamowicie cieszy nas popularność z jaką spotkała się aplikacja w Łodzi. - mówi Magdalena Marzec, Head of Marketing Too Good To Go w Polsce- Chętnych do ratowania paczek nie brakuje i kolejne miejsca coraz śmielej przyłączają się do inicjatywy Wszyscy są wygrani, właściciele nie marnują, użytkownicy mają pyszną niespodziankę i zyskuje Planeta.

Z aplikacją Too Good To Go już działają:

  • Bez Espresso Mam Depresso,
  • Montag Piekarnia,
  • Pop'n'Art,
  • Takżetego,
  • BEZA coffee&bourbon,
  • Otwarte Drzwi,
  • Fit Cake Łódź,
  • Klucha Foodservice,
  • GANEK Bistro,
  • Panda Cafe,
  • Szwalnia smaków,
  • Prosto z Mostu,
  • Starbucks,
  • Pizza Hut,
  • North Fish

Zobacz jak zaoszczędzić dzięki To Good To Go!

Korzystamy z możliwości aplikacji Too Good To Go i pozbywamy się niesprzedanych nadwyżek jedzenia, które zostają po całym dniu – twierdzi Paweł Frątczak, szef restauracji Także Tego. - Normalnie musielibyśmy je wyrzucić. Świeże i dobre produkty i dania, w tym obiadowe i desery są pakowane za to w paczki niespodzianki i odbierane przez użytkowników.

Do akcji można się dołączyć pisząc na adres [email protected]

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Strefa Biznesu: Dlaczego chleb podrożał? Ile zapłacimy za bochenek?

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na dzienniklodzki.pl Dziennik Łódzki