1/6
Galette des rois to tradycyjny wypiek przyrządzany 6...
fot. David Gaboriaud

Galette des rois to tradycyjny wypiek przyrządzany 6 stycznia we Francji.

2/6
Galette des rois nadziewane jest masą migdałową zwaną...
fot. unsplash.com

Galette des rois

Galette des rois nadziewane jest masą migdałową zwaną frangipane.

3/6
Rodzynki to częsty dodatek do ciasta drożdżowego formowanego...
fot. unsplash.com

Brioche des rois

Rodzynki to częsty dodatek do ciasta drożdżowego formowanego na kształt korony Trzech Króli.

4/6
We wschodniej części Francji galette des rois przyrządzane...
fot. unsplash.com

Jabłka do galette des rois

We wschodniej części Francji galette des rois przyrządzane jest z dodatkiem masy migdałowej i jabłek.

Kontynuuj przeglądanie galerii
Dalej

Polecamy

Warta - Widzew. Rafał Gikiewicz to najlepszy bramkarz w PKO Ekstraklasie

Warta - Widzew. Rafał Gikiewicz to najlepszy bramkarz w PKO Ekstraklasie

Wisła Kraków zdobyła Puchar Polski! Drużyna z 1 ligi w europejskich pucharach

Wisła Kraków zdobyła Puchar Polski! Drużyna z 1 ligi w europejskich pucharach

Znane osoby na finale Pucharu Polski. Zobacz zdjęcia z loży

Znane osoby na finale Pucharu Polski. Zobacz zdjęcia z loży

Zobacz również

Warta - Widzew. Rafał Gikiewicz to najlepszy bramkarz w PKO Ekstraklasie

Warta - Widzew. Rafał Gikiewicz to najlepszy bramkarz w PKO Ekstraklasie

Znane osoby na finale Pucharu Polski. Zobacz zdjęcia z loży

Znane osoby na finale Pucharu Polski. Zobacz zdjęcia z loży