5/17
Do miski wbij żółtka, dodaj cukier, wanilię i mleko....
fot. Katarzyna Puczyńska

Jagodzianki. Krok 4

Do miski wbij żółtka, dodaj cukier, wanilię i mleko. Wymieszaj. Rozpuść także masło w garnuszku i odstaw na chwilę, by wystygło na tyle, aby nie poparzyć rąk.

6/17
Ciasto drożdżowe najwygodniej zagniatać w misce. Przesiej do...
fot. Katarzyna Puczyńska

Jagodzianki. Krok 5

Ciasto drożdżowe najwygodniej zagniatać w misce. Przesiej do niej mąkę, dodaj zaczyn, jajka z mlekiem i szczyptę soli i zacznij mieszać całość łyżką. Jak składniki się połączą, to wlej masło. Zacznij wyrabiać ciasto ręką, aż będzie gładkie i elastyczne.

7/17
Wyrobione ciasto przykryj ściereczką i odstaw do...
fot. Katarzyna Puczyńska

Jagodzianki. Krok 6

Wyrobione ciasto przykryj ściereczką i odstaw do wyrośnięcia, najlepiej w ciepłe miejsce, na ok. 1 godzinę. Ciasto powinno podwoić swoją objętość.

8/17
To bardzo ważne, by ciasto drożdżowe dobrze podrosło. Dzięki...
fot. Katarzyna Puczyńska

Jagodzianki. Krok 7

To bardzo ważne, by ciasto drożdżowe dobrze podrosło. Dzięki temu będzie delikatne i puszyste. Na zdjęciu widać, jak powinno wyglądać.

Kontynuuj przeglądanie galerii
WsteczDalej

Polecamy

Harlem Globetrotters: czarodzieje koszykówki podbili serca fanów. Wrócą do Polski

Harlem Globetrotters: czarodzieje koszykówki podbili serca fanów. Wrócą do Polski

Czwarta odsłona MTB Kamieńsk w ostatnią sobotę lipca! Zapisy już trwają

Czwarta odsłona MTB Kamieńsk w ostatnią sobotę lipca! Zapisy już trwają

Horoskop codzienny na niedzielę, 19 maja

Horoskop codzienny na niedzielę, 19 maja

Zobacz również

Co stanie się z Wodnym Rynkiem w Łodzi?

Co stanie się z Wodnym Rynkiem w Łodzi?

Horoskop codzienny na niedzielę, 19 maja

Horoskop codzienny na niedzielę, 19 maja