5 z 9
![Ciasto na domowe pierogi należy cienko rozwałkować.](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/29/c7/651fd3d4cd96d_o_large.jpg)
fot. Anna Daniluk
Rozwałkowane ciasto na pierogi
Ciasto na domowe pierogi należy cienko rozwałkować.
6 z 9
![Krążki do nadziewania należy wykrawać szklanką lub okrągłą...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/b2/9d/651fd44998322_o_large.jpg)
fot. Anna Daniluk
Wykrawanie pierogów
Krążki do nadziewania należy wykrawać szklanką lub okrągłą wykrawaczką.
7 z 9
![Porcje ciasta należy nadziewać łyżeczką farszu.](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/9c/30/651fd4b2bf1f3_o_large.jpg)
fot. Anna Daniluk
Nadziewanie pierogów farszem
Porcje ciasta należy nadziewać łyżeczką farszu.
8 z 9
![Pierogi należy zamknąć bok do boku, ścisnąć i ozdobić...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/cf/01/651fd54ebbb7a_o_large.jpg)
fot. Anna Daniluk
Lepienie pierogów z twarogiem i ziemniakami
Pierogi należy zamknąć bok do boku, ścisnąć i ozdobić falbanką lub nacięciami zrobionymi przy pomocy widelca.