Tradycyjne potrawy w Łódzkiem. Te regionalne dania to nasze kulinarne dziedzictwo. Zobacz zdjęcia i poznaj ich historię!

Małgorzata Kulka
Małgorzata Kulka
Dariusz Matyjaszczyk
Dariusz Matyjaszczyk
Jedyna w swoim rodzaju zalewajka, kluski, pierogi, gołąbki... Łódzkie może się pochwalić wieloma tradycyjnymi produktami i potrawami. Regionalne kulinarne dziedzictwo, szczególnie to tradycyjne, jest atutem w rozwoju obszarów wiejskich i stanowi wyjątkową atrakcję turystyczną regionu. Wyrób tradycyjnych potraw jest okazją do promocji regionu i pobudzania lokalnej przedsiębiorczości. Prezentujemy potrawy z województwa łódzkiego, które zostały wpisane na ministerialną listę produktów tradycyjnych. Czym się wyróżniają, jaka jest ich tradycja? Przejdź do kolejnego zdjęcia >>>
Tradycyjne potrawy w Łódzkiem. Te regionalne dania to nasze kulinarne dziedzictwo. Próbowaliście już wszystkich? Jedyna w swoim rodzaju zalewajka, kluski, pierogi, gołąbki... Łódzkie może się pochwalić wieloma tradycyjnymi produktami i potrawami. Regionalne kulinarne dziedzictwo, szczególnie to tradycyjne, jest atutem w rozwoju obszarów wiejskich i stanowi wyjątkową atrakcję turystyczną regionu. Wyrób tradycyjnych potraw jest okazją do promocji regionu i pobudzania lokalnej przedsiębiorczości. Prezentujemy potrawy z województwa łódzkiego, które zostały wpisane na ministerialną listę produktów tradycyjnych. Czym się wyróżniają, jaka jest ich tradycja?

Od 15 maja bez maseczek, ale tylko na powietrzu

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie