- Świąteczne pierniki z okazji Bożego Narodzenia przygotowujemy na Jarmark Adwentowy, który odbędzie się 11 grudnia, dla naszych różnych dobroczyńców, ludzi związanych z klasztorem, żeby podziękować im za zaangażowanie, obecność z nami, pomoc, ale także dla tych którzy będą naszymi gośćmi i dla potrzebujących - mówi przełożona sieradzkich urszulanek siostra Anna Papierz.- To klasztorna tradycja trwająca od wielu, wielu lat. Dodam, że pierniki wypiekane są według specjalnej receptury siostry Barbary, naszej kucharki.
- Lukier, to mieszanka cukru z cytryną oraz spożywczymi barwnikami - mówi siostra Gabriela. - Ciasteczka są różnokolorowe o tematyce świątecznej. Wypiekane będą jeszcze ciasta i pierniki.
Pasztet z białej fasoli
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?