Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Trwa przygotowywanie bożonarodzeniowych pierników u sióstr urszulanek. Są już lukrowane

Dariusz Piekarczyk
Dariusz Piekarczyk
Bożonarodzeniowe pierniki u sióstr urszulanek już lukrowane
Bożonarodzeniowe pierniki u sióstr urszulanek już lukrowane Fot. Dariusz Piekarczyk
W klasztorze sióstr urszulanek w Sieradzu już czuć atmosferę Bożego Narodzenia. Trwa właśnie lukrowanie ciasteczek piernikowych, które wcześniej wypiekła siostra Barbara. Lukrowaniem zajmują się siostry Gabriela oraz Sylwia.

- Świąteczne pierniki z okazji Bożego Narodzenia przygotowujemy na Jarmark Adwentowy, który odbędzie się 11 grudnia, dla naszych różnych dobroczyńców, ludzi związanych z klasztorem, żeby podziękować im za zaangażowanie, obecność z nami, pomoc, ale także dla tych którzy będą naszymi gośćmi i dla potrzebujących - mówi przełożona sieradzkich urszulanek siostra Anna Papierz.- To klasztorna tradycja trwająca od wielu, wielu lat. Dodam, że pierniki wypiekane są według specjalnej receptury siostry Barbary, naszej kucharki.

- Lukier, to mieszanka cukru z cytryną oraz spożywczymi barwnikami - mówi siostra Gabriela. - Ciasteczka są różnokolorowe o tematyce świątecznej. Wypiekane będą jeszcze ciasta i pierniki.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Pasztet z białej fasoli

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na dzienniklodzki.pl Dziennik Łódzki