1/4
Kiszenie ogórków to nasza niepisana polska tradycja, dlatego...
fot. Kristina Snowasp / Pexels

Warto korzystać ze sprawdzonych przepisów na ogórki kiszone

Kiszenie ogórków to nasza niepisana polska tradycja, dlatego warto korzystać ze sprawdzonych, babcinych przepisów.

2/4
Nazwy: kiszenie i kwaszenie ogórków używane są zamiennie,...
fot. tycoon751/123RF

Kwaszonki a kiszonki

Nazwy: kiszenie i kwaszenie ogórków używane są zamiennie, jednak nie oznaczają tego samego. Podczas procesu kwaszenia dodawany jest bowiem kwas octowy.

3/4
Ogórki należy kisić w naczyniach ceramicznych lub szklanych.
fot. Emilia_Baczynska/Pixabay

W czym kwasić ogórki?

Ogórki należy kisić w naczyniach ceramicznych lub szklanych.

4/4
Czosnek, chrzan i koper to podstawowe składniki, które...
fot. sabyna75/123RF

Jakie składniki są potrzebne do kiszenia ogórków?

Czosnek, chrzan i koper to podstawowe składniki, które dodajemy do kiszonych ogórków.

Kontynuuj przeglądanie galerii
Przejdź na i.pl

Polecamy

Protest rolników przed urzędem marszałkowskim. Co stało się z ciągnikami? ZDJĘCIA

Protest rolników przed urzędem marszałkowskim. Co stało się z ciągnikami? ZDJĘCIA

French nie musi być nudny! Ten majówkowy na pewno przypadnie ci do gustu

French nie musi być nudny! Ten majówkowy na pewno przypadnie ci do gustu

Tania i szybka surówka z rzodkiewki. Zrób ją do schabowego lub ryby

Tania i szybka surówka z rzodkiewki. Zrób ją do schabowego lub ryby

Zobacz również

French nie musi być nudny! Ten majówkowy na pewno przypadnie ci do gustu

French nie musi być nudny! Ten majówkowy na pewno przypadnie ci do gustu

5 najtańszych miast Europy na długi weekend w Boże Ciało. Ceny? Od 350 złotych!

5 najtańszych miast Europy na długi weekend w Boże Ciało. Ceny? Od 350 złotych!