Twarożek kanapkowy-sernikowy „Mój Ulubiony” to jedna z najbardziej uznanych marek rodem z Wielunia. Spółdzielnia Dostawców Mleka idzie za ciosem i proponuje konsumentom cztery nowe smaki serka: figa z makiem, z miodem i czarnuszką, z grillowanym bakłażanem, z kurkami i cebulką.
- Twarożek we wszystkich wersjach to obecnie ponad 40 proc. całej produkcji – mówi Marek Kapica, prezes Spółdzielni Dostawców Mleka w Wieluniu. - Konsumenci są coraz bardziej świadomi, czytają etykiety i szukają produktu jak najbardziej zbliżonego do naturalnego. Dzięki temu, że skład jest bardzo prosty, czyli żywe kultury bakterii, śmietanka oraz naturalne składniki smakowe, „Mój Ulubiony” wyróżnia się na rynku i jest doceniany przez klientów.
Serek produkowany przez Spółdzielnię Dostawców Mleka od lat podbija podniebienia konsumentów w całym kraju. Możliwości jego zastosowania w kuchni zarówno na słodko, jak i na słono, jest wiele.
Serek od wielu lat jest wiodącym wyrobem mleczarni. Nazwę „Mój Ulubiony” zyskał w 2006 r., w ślad za czym zbudowana została cała strategia promocyjna. Twarożek stał się kulinarnym hitem dzięki swojemu niepodrabialnemu smakowi, gęstej konsystencji i naturalnemu składowi, w którym nie znajdziemy substancji konserwujących, zagęszczających ani stabilizatorów.