Tym razem spotkanie przybrało formę warsztatów kulinarnych, podczas których można było wspólnie gotować, odkrywać nowe smaki i połączenia produktów. Warsztaty dały uczestnikom możliwość "praktycznego przećwiczenia" zdobytej wiedzy, nauczenia się przygotowywania zdrowych dań, popróbowania tego, co wspólnie się ugotowało. Spotkanie stało się też okazją wymiany doświadczeń wśród osób, dla których ważne jest prawidłowe, zdrowe i racjonalne żywienie.
"Sztuki kulinarnej" uczyły trzy fantastyczne "szefowe kuchni": Barbara Domagała - kierownik GBP w Osjakowie, Małgorzata Dawid oraz Małgorzata Kaźmierczak współautorka projektu.
- Sukcesem jest też fakt, że większość uczestników warsztatów zadeklarowało gotowość odtworzenia smaku tych dań w domu - cieszy się Małgorzta Kaźmierczak, współautorka projektu "1000 pierwszych dni dla zdrowia", realizowanego przez Gminną Bibliotekę Publiczną w Osjakowie, dzięki pozyskaniu dofinansowania.
Źródło: Dziennik Łódzki
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?