Uczennice III klasy o profilu technologia żywienia i usługi gastronomiczne rozwiązywały test z zadanej tematyki oraz wzięły udział w konkursie kulinarnym.
- Uczestnicy tego ostatniego mieli za zadanie przygotować sałatkę dla gościa z Japonii - informuje Magdalena Gasińska z ZSP nr 2 w Łowiczu. - Nasze uczennice przygotowały sałatkę z rukoli, szpinaku, sera feta, granatu, pieczonych buraków, oliwek smażonych w boczku podaną w jadalnej misce wykonanej z tortilli. Za tą właśnie sałatkę Gabriela i Weronika otrzymały pierwsze miejsce w części kulinarnej konkursu. Test dziewczęta również napisały dobrze, zajmując równorzędne trzecie miejsca.
Międzyszkolny konkurs uświetniła prezentacja studentki Youmeko Kawamoto, która przybliżyła jego uczestnikom Kraj Kwitnącej Wiśni. Młodzież z dużym zainteresowaniem podeszła także do warsztatów z zakresu japońskiej kaligrafii.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?