Uczniowie ZSP nr 3 w Łowiczu gotowali pod okiem Marcina Budynka [Zdjęcia]

Rafał Klepczarek
Udostępnij:
Uczniowie Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych nr 3 w Łowiczu wzięli udział w warsztatach kulinarnych, które poprowadził znany z telewizyjnych i radiowych programów kucharz Marcin Budynek.

Zajęcia odbyły się w ramach projektu „Stawiam na drób”, którego pomysłodawcą jest Związek Polskie Mięso. Jest on organizacją reprezentującą interesy zrzeszonych w niej podmiotów, działających w obrębie branży mięsnej oraz współpracujących z nią w zakresie ich działalności wytwórczej, handlowej i usługowej, wobec organów państwowych.

Specjalnością Marcina Budynka jest kuchnia polska w nowatorskim wydaniu. Kucharz inspiracje czerpie z bogactwa natury dlatego też często wykorzystuje produkty regionalne.

Spotkanie zostało podzielone na dwie części. Pierwsza z nich składała się wykładu znanego kucharza, a w ramach drugiej młodzież przygotowywała potrawy z drobiu.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Wideo

Komentarze

Komentowanie zostało tymczasowo wyłączone.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Przejdź na stronę główną Dziennik Łódzki
Dodaj ogłoszenie