Uczniowie ZSP nr 3 w Łowiczu gotowali pod okiem Marcina Budynka [Zdjęcia]

Rafał Klepczarek
Uczniowie Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych nr 3 w Łowiczu wzięli udział w warsztatach kulinarnych, które poprowadził znany z telewizyjnych i radiowych programów kucharz Marcin Budynek.

Zajęcia odbyły się w ramach projektu „Stawiam na drób”, którego pomysłodawcą jest Związek Polskie Mięso. Jest on organizacją reprezentującą interesy zrzeszonych w niej podmiotów, działających w obrębie branży mięsnej oraz współpracujących z nią w zakresie ich działalności wytwórczej, handlowej i usługowej, wobec organów państwowych.

Specjalnością Marcina Budynka jest kuchnia polska w nowatorskim wydaniu. Kucharz inspiracje czerpie z bogactwa natury dlatego też często wykorzystuje produkty regionalne.

Spotkanie zostało podzielone na dwie części. Pierwsza z nich składała się wykładu znanego kucharza, a w ramach drugiej młodzież przygotowywała potrawy z drobiu.

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie