Paweł Kosiorek, uczeń łowickiej szkoły jest „junior ambasadorem” i laureatem programu sieci hurtowni „Szef dla młodych talentów”. W ramach spotkania odbył się pokaz kulinarny oraz prezentacja produktowa.
Dwóch szefów kuchni pokazowej Cezary Powała i Michał Grzywacz przyrządzili pierś z kaczki z galaretką żurawinowo-kwiatową, puree ziemniaczano-musztardowym, piankę jarmużową, meksykańską kanapkę z kurczakiem, majonezem z fasoli i surówką z czerwonej cebuli i ogórka, rosół z perliczką oraz kurczaka kukurydzianego z warzywami w sosie śmietanowo-winnym.
Najbardziej aktywni uczniowie ponadgimnazjalnej "trójki" dostali nagrody ufundowane przez sieć MAKRO Polska.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?