Studio kulinarne zajęło poddasze budynku od strony ulicy Roosevelta. W środku pojawiły się blaty do przygotowywania potraw, płyty indukcyjne i specjalistyczne piekarniki. Są też stoły przy których można zjeść własne dzieła. W studiu jednocześnie może gotować 25 osób.
Book&Cook właściciele tłumaczą jako „zarezerwuj miejsce i gotuj”. Studio można bowiem wynajmować na prywatne lub integracyjne imprezy. Właściciele będą też sami organizować warsztaty kulinarne dla dorosłych i dzieci.
Można tu spędzić miło czas ze znajomymi na wspólnym gotowaniu – mówi Paulina Kowalska- Prasał, szefowa studia.
Jak podkreśla szefowa studia, pomysł przywiozła jej siostra z Holandii. Tam imprezy integracyjne dla pracowników odbywają się m.in. przy gotowaniu.
Stwierdziłam, że Łódź jest już gotowa na takie miejsce. Tym bardziej, że gotowanie staje się coraz bardziej popularne – mówi.
W sobotę na pokazie prasowym dla dziennikarzy gotowali: Paweł Kibart znany z programu Top Chef oraz francuski kucharz Philippe Roge, twarz marki Hotpoint.
W niedzielę w godz. 12-16 odbędą się drzwi otwarte w studiu oraz bezpłatne warsztaty kulinarne dla dzieci z blogerką Dianą Magnowską-Nowicką.
Pierwsze normalne warsztaty odbędą się 28 marca, poprowadzi je Paweł Kibart. Koszt to 230 zł od osoby za cztery godziny zajęć.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?