World Class Competition. Łódzcy barmani bliżej wyjazdu do USA

Paulina Szczerkowska
Paulina Szczerkowska
Łódzcy barmani, którzy biorą udział w konkursie World Class Competition, mają za sobą pierwszy zjazd. Dwóch z nich zajęło 2. i 3. miejsce.

Pierwsze starcie o przepustkę do najbardziej prestiżowego konkursu miksologicznego na świecie odbyło się w łódzkim browarze Księży Młyn. Wzięło w nim udział 30 najlepszych barmanów z całej Polski.

Wśród nich było 5 łodzian: Dominik Krzewiński i Mateusz Rosiński z lokalu Bawełna, Bartłomiej Wójcik i Bartłomiej Brolik z Foto Cafe 102 oraz Hubert Workert, reprezentujący Buddha Pub & Gronowalski Restauracja.

CZYTAJ TEŻ: Łódzcy barmani marzą o podbiciu Miami

Triumfował Paweł Rodaszyński z warszawskiego koktajlbaru El Koktel, a dwa kolejne miejsca zajęli reprezentanci naszego miasta - Dominik Krzewiński i Mateusz Rosiński. To oznacza, że łodzianie są jeszcze bliżej finału imprezy w Miami.

Barmani podczas zjazdu musieli przygotować koktajle inspirowane dniem i nocą. Za swoją pracę otrzymywali punkty do ogólnej klasyfikacji.

CZYTAJ TEŻ: Konkurs barmański BM5. Łódź stanie się miastem barmanów

Najważniejsze wydarzenia minionego tygodnia w skrócie
18 - 24 stycznia 2016 roku

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie