5 z 13
![Żelatynę dokładnie wymieszaj w małej miseczce z...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/12/81/62beb0de7b11a_o_large.jpg)
fot. Katarzyna Puczyńska
Jogurtowiec z galaretkami. Krok 3
Żelatynę dokładnie wymieszaj w małej miseczce z przegotowaną, ciepłą wodą — nie może być wrząca. Jogurt przelej do wysokiej miski i zmiksuj z cukrem, wanilią. Wciąż mieszając, wlewaj przestudzoną żelatynę.
6 z 13
![Nie musisz długo miksować. Wystarczy tylko tyle, by...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/73/c3/62beb0e5c6854_o_large.jpg)
fot. Katarzyna Puczyńska
Jogurtowiec z galaretkami. Krok 4
Nie musisz długo miksować. Wystarczy tylko tyle, by składniki się połączyły. Na koniec wsyp galaretki i wymieszaj.
7 z 13
![Weź podłużną, keksową formę do ciasta. Wyłóż ją dwiema...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/aa/bb/62beb0ee906c1_o_large.jpg)
fot. Katarzyna Puczyńska
Jogurtowiec z galaretkami. Krok 5
Weź podłużną, keksową formę do ciasta. Wyłóż ją dwiema warstwami foli spożywczej. Na dnie ułóż biszkopty. Możesz zrobić ciasto także w formie tortowej lub prostokątnej.
8 z 13
![Wylej jogurtową masę na biszkopty i wstaw do lodówki na ok....](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/43/47/62beb0f74e42e_o_large.jpg)
fot. Katarzyna Puczyńska
Jogurtowiec z galaretkami. Krok 6
Wylej jogurtową masę na biszkopty i wstaw do lodówki na ok. 1 godzinę. Rozpuść galaretkę brzoskwiniową w 350 ml wrzątku i przestudź.