5/14
Przełóż masło na folię spożywczą. Zwiń ciasno, formując...
fot. Katarzyna Puczyńska

Kotlety de volaille. Krok 3

Przełóż masło na folię spożywczą. Zwiń ciasno, formując roladkę. Tak przygotowane ziołowe masełko schowaj do zamrażarki na około godzinę.

6/14
Filety z kurczaka oczyść i delikatnie rozbij tłuczkiem....
fot. Katarzyna Puczyńska

Kotlety de volaille. Krok 4

Filety z kurczaka oczyść i delikatnie rozbij tłuczkiem. Staraj się nie porwać mięsa, ale je jedynie wyrównać.

7/14
Na każdy filet kurczaka połóż sporą porcję masła. Zwiń w...
fot. Katarzyna Puczyńska

Kotlety de volaille. Krok 5

Na każdy filet kurczaka połóż sporą porcję masła. Zwiń w ciasną roladkę, Brzegi mięsa zwiń do środka.

8/14
Każdą roladkę kurczaka owiń ciasno folią spożywczą. Schowaj...
fot. Katarzyna Puczyńska

Kotlety de volaille. Krok 6

Każdą roladkę kurczaka owiń ciasno folią spożywczą. Schowaj mięso na godzinę do lodówki — dzięki temu dobrze się sklei i zachowa kształt.

Kontynuuj przeglądanie galerii
WsteczDalej

Polecamy

"Łódzka Forteca Niezdobyta". Czarne Panterki znów triumfują!". Zdjęcia

"Łódzka Forteca Niezdobyta". Czarne Panterki znów triumfują!". Zdjęcia

Noc Muzeów z tłumami zainteresowanych w łódzkich instytucjach

Noc Muzeów z tłumami zainteresowanych w łódzkich instytucjach

Horoskop codzienny na poniedziałek 20.05.2024

Horoskop codzienny na poniedziałek 20.05.2024

Zobacz również

Biżu Market po raz kolejny w Odlewni przy Piotrkowskiej 217

Biżu Market po raz kolejny w Odlewni przy Piotrkowskiej 217

Przerabiają klub Do Sopotu. Co to oznacza dla otwarcia? ZDJĘCIA

Przerabiają klub Do Sopotu. Co to oznacza dla otwarcia? ZDJĘCIA