1/7
Jajka uzupełnione o właściwe dodatki będą bazą pysznego,...
fot. Freepik

Z czym najlepiej jeść jajka?

Jajka uzupełnione o właściwe dodatki będą bazą pysznego, pełnowartościowego posiłku. Zobacz, na kolejnych zdjęciach co najbardziej do nich pasuje.

2/7
Szakszuka to jedna z metoda połączenia jajek z warzywami. Do...
fot. Dana Tentis / Pexels

Jajka i pomidory

Szakszuka to jedna z metoda połączenia jajek z warzywami. Do tego aromatycznego i sycącego dania trafiają bogate w błonnik i witaminy pomidory, czosnek oraz przyprawy, które świetnie działają na przemianę materii.

3/7
Szpinak to dodatek do jajek, który świetnie komponuje się z...
fot. Eva Bronzini / Pexels

Jajka i szpinak

Szpinak to dodatek do jajek, który świetnie komponuje się z nimi smakowo. Jednocześnie uzupełnia danie o żelazo i magnez oraz o porcję niskokalorycznego błonnika, którego nie znajdziemy w jajkach. Można wkroić go do omletu, dodać do jajecznicy albo użyć zamiast sałaty do tortilli.

4/7
Awokado, ze względu na swój delikatny smak, jest świetnym...
fot. Ruyan Ayten / Pexels

Jajka i awokado

Awokado, ze względu na swój delikatny smak, jest świetnym dodatkiem do past jajecznych i jako baza do faszerowanych jajek. Odrobina szczypiorku sprawi, że danie nabierze ostrzejszego smaku. Awokado jest bogate w zdrowe nienasycone kwasy tłuszczowe i potas.

Kontynuuj przeglądanie galerii
Dalej

Polecamy

III RUNda Żubra 19.05.2024, Spała - Półmaraton biegowy i Nordic Walking

III RUNda Żubra 19.05.2024, Spała - Półmaraton biegowy i Nordic Walking

Czy maturzysta z Łodzi upublicznił tematy? Mamy stanowisko łódzkiej OKE

Czy maturzysta z Łodzi upublicznił tematy? Mamy stanowisko łódzkiej OKE

LOTTO SuperLIGA tenisa zmienia format. Nowe zasady w nowym sezonie

LOTTO SuperLIGA tenisa zmienia format. Nowe zasady w nowym sezonie

Zobacz również

Koniec procesu kanibala! Jakiej kary żąda prokurator?

Koniec procesu kanibala! Jakiej kary żąda prokurator?

Szokująca tragedia: oblał żonę benzyną i podpalił!

Szokująca tragedia: oblał żonę benzyną i podpalił!