5/7
Połączenie drobiu z mięsem wieprzowym to gwarancja smaku nie...
fot. pixabay.com/mp1746

Przepis na pasztet drobiowo-wieprzowy

Połączenie drobiu z mięsem wieprzowym to gwarancja smaku nie tylko na kanapce. Do przygotowania pasztetu można użyć ok. 1 kg mięsa wieprzowego, wątróbek drobiowych i dowolnej części mięsa drobiowego. Ugotowane części należy zmielić i połączyć z pięcioma jajkami, namoczoną w wywarze bułką, przyprawami. Blaszkę piec ok. godziny w 180 stopniach Celsjusza. Dla smaku i lepszej konsystencji warto dodać trochę tłuszczu, np. słoniny.

6/7
Do przygotowania pasztetu rybnego można użyć dorsza, karpia,...
fot. pixabay.com/ds_30

Pasztety rybne

Do przygotowania pasztetu rybnego można użyć dorsza, karpia, makreli lub innej ulubionej ryby. Przygotowanie wygląda podobnie jak w przypadku wyrobów mięsnych. Zmieloną rybę łączymy z cebulką, jajkami, namoczoną w mleku bułką i przyprawami. Pieczenie trwa od godziny do dwóch w 180 stopniach Celsjusza.

7/7
Pasztety wegetariańskie i wegańskie oparte są w większości...
fot. pixabay.com/JerzyGorecki

Pasztety warzywne

Pasztety wegetariańskie i wegańskie oparte są w większości na masie warzywnej wykonanej ze strączków, warzyw korzeniowych, przypraw, jajek i masła. Można użyć soczewicy, ciecierzycy albo grochu. Weganie odejmą z puli jajka i masła i zastąpią je np. kaszą.

Kontynuuj przeglądanie galerii
WsteczPrzejdź na i.pl

Zobacz również

Harlem Globetrotters: czarodzieje koszykówki podbili serca fanów. Wrócą do Polski

Harlem Globetrotters: czarodzieje koszykówki podbili serca fanów. Wrócą do Polski

Horoskop codzienny na niedzielę, 19 maja

Horoskop codzienny na niedzielę, 19 maja

Polecamy

Czwarta odsłona MTB Kamieńsk w ostatnią sobotę lipca! Zapisy już trwają

Czwarta odsłona MTB Kamieńsk w ostatnią sobotę lipca! Zapisy już trwają

Co stanie się z Wodnym Rynkiem w Łodzi?

Co stanie się z Wodnym Rynkiem w Łodzi?

Horoskop codzienny na niedzielę, 19 maja

Horoskop codzienny na niedzielę, 19 maja