Zagraniczni studenci uczyli się lepić pierogi w Łodzi...

    Zagraniczni studenci uczyli się lepić pierogi w Łodzi [ZDJĘCIA]

    JCh

    Dziennik Łódzki

    Aktualizacja:

    Dziennik Łódzki

    Zagraniczni studenci uczyli się lepić pierogi w Łodzi [ZDJĘCIA]
    1/11
    przejdź do galerii

    ©Łukasz Kasprzak

    22 kwietnia w Bistro Rajskie Jabłko grupa 15 studentów Uniwersytetu Łódzkiego z całego świata, m.in. Brazylii, Chin i Gruzji uczyła się lepić tradycyjne, polskie pierogi.
    Tradycyjna polska kuchnia jest doceniana przez studentów zagranicznych, uczących się w Łodzi. Bistro Rajskie Jadło nie tylko oferuje wiele smakowitych wersji polskich pierogów, ale nauczyło piętnastu studentów różnej narodowości ich przygotowywania. Warsztaty pozwoliły studentom spoza naszego kraju nabyć zupełnie nową, nieoczekiwaną umiejętność: tradycyjnego, polskiego lepienia pierogów.

    Na spotkanie zaproszono studentów nie tylko programu Erasmus+, ale również osoby, które przyjechały z odleglejszych zakątków świata, m.in. z Brazylii, Ekwadoru, Kolumbii, Azerbejdżanu, Chin i Gruzji. W Uniwersytecie Łódzkim studiują reprezentanci aż 95 narodowości!



    Czytaj treści premium w Dzienniku Łódzkim Plus

    Nielimitowany dostęp do wszystkich treści, bez inwazyjnych reklam.

    Komentarze (1)

    Dodajesz komentarz jako: Gość

    Dodając komentarz, akceptujesz regulamin forum

    Liczba znaków do wpisania:

    zaloguj się

    Autor komentarza nie dodał zdjęcia
    Mrożone pierożki

    hithits (gość)

    Zgłoś naruszenie treści / 1 / 2

    wszędzie biura, banki, apteki i pierogarnie. dlaczego akurat pierogarnie ? ciasto mrożone, farsz mrożony - szybko łatwo tanio i drogo sprzedane.

    Najnowsze wiadomości

    Zobacz więcej

    Polecamy

    25 lat Wydziału Zarządzania Uniwersytetu Łódzkiego

    25 lat Wydziału Zarządzania Uniwersytetu Łódzkiego

    Zakochaj się w historii. Trwa rekrutacja do Olimpiady Solidarności

    Zakochaj się w historii. Trwa rekrutacja do Olimpiady Solidarności

    Do Łodzi zjadą specjaliści od zarządzania. Wśród gości profesor Zimbardo

    Do Łodzi zjadą specjaliści od zarządzania. Wśród gości profesor Zimbardo

    Szamanie na ekranie - nowy program kulinarny

    Szamanie na ekranie - nowy program kulinarny