Tradycyjna polska kuchnia jest doceniana przez studentów zagranicznych, uczących się w Łodzi. Bistro Rajskie Jadło nie tylko oferuje wiele smakowitych wersji polskich pierogów, ale nauczyło piętnastu studentów różnej narodowości ich przygotowywania. Warsztaty pozwoliły studentom spoza naszego kraju nabyć zupełnie nową, nieoczekiwaną umiejętność: tradycyjnego, polskiego lepienia pierogów.
Na spotkanie zaproszono studentów nie tylko programu Erasmus+, ale również osoby, które przyjechały z odleglejszych zakątków świata, m.in. z Brazylii, Ekwadoru, Kolumbii, Azerbejdżanu, Chin i Gruzji. W Uniwersytecie Łódzkim studiują reprezentanci aż 95 narodowości!
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?