Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Zagraniczni studenci uczyli się lepić pierogi w Łodzi [ZDJĘCIA]

JCh
22 kwietnia w Bistro Rajskie Jabłko grupa 15 studentów Uniwersytetu Łódzkiego z całego świata, m.in. Brazylii, Chin i Gruzji uczyła się lepić tradycyjne, polskie pierogi.

Tradycyjna polska kuchnia jest doceniana przez studentów zagranicznych, uczących się w Łodzi. Bistro Rajskie Jadło nie tylko oferuje wiele smakowitych wersji polskich pierogów, ale nauczyło piętnastu studentów różnej narodowości ich przygotowywania. Warsztaty pozwoliły studentom spoza naszego kraju nabyć zupełnie nową, nieoczekiwaną umiejętność: tradycyjnego, polskiego lepienia pierogów.

Na spotkanie zaproszono studentów nie tylko programu Erasmus+, ale również osoby, które przyjechały z odleglejszych zakątków świata, m.in. z Brazylii, Ekwadoru, Kolumbii, Azerbejdżanu, Chin i Gruzji. W Uniwersytecie Łódzkim studiują reprezentanci aż 95 narodowości!

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na dzienniklodzki.pl Dziennik Łódzki