Street Food Festival w EC 1 w Łodzi. Jak wygląda?
16 foodtrucków stanęło w piątek 19 marca na placu Węglowym w EC1 w Łodzi. To pierwszy w tym sezonie Street Food Festiwal. Sprzedawane są m.in. churrosy, langosze, zapiekanki, falafele, pizze, dania indyjskie i żydowskie. Jest nieco drożej niż w ubiegłym sezonie np. wielkie zapiekanki kosztują 18-26 zł, burgery z kurczaka 23-25 zł, gofry 20-23 zł.
Są nowości np. dania indyjskie czy zapiekanki z serami pleśniowymi.
Zloty foodtrucków cieszą się od wielu lat dużą popularnością, choć upodobania klientów się zmieniają.
- Kiedyś najpopularniejsze były burgery teraz ludzie przychodzą by spróbować nowych smaków - mówil Iza Skoczek ze Street Food Polska.
Street Food Festival w EC1. Kiedy można go odwiedzić?
Foodtrucki będą czynne w piątek (17 marca) w godz. 14-20, w sobotę (18 marca) w godz. 11-20, w niedzielę (19 marca) w godz. 11-18. Wstęp jest wolny.
Footrucki w Zgierzu. Będzie kolejna impreza z foodtruckami
To pierwszy sezonie 2023 festiwal foodtrucków w Łodzi i w jej okolicach. Ale w planach są już kolejne. W przyszłym tygodniu, czyli od piątku do niedzieli (24-26) kulinarne miasteczko foodtrucków pojawi się w Zgierzu. W ramach imprezy Futraki barobusy staną na terenie parku handlowego przy ul. Gałczyńskiego. Wstęp na imprezę jest wolny.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?