1/11
Kuchnia francuska
Kuchnia francuska stawia na jakościowe produkty, prostotę podania i zaprezentowanie umiejętności kucharza. Goście mają czerpać przyjemność z jedzenia nawet z powszechnie dostępnych składników. Kliknij w obrazek i przesuwaj strzałkami, aby zobaczyć najpopularniejsze dania kuchni francuskiej.
2/11
10. Ratatouille
Gulasz z cukinii, bakłażana i papryki podawany jako samodzielne danie lub dodatek, np. do mięsa.
3/11
9. Crème brûlée
Deser najbardziej kojarzy się z francuskim filmem „Amelia” z 2001 roku. Bohaterka przebijała skorupkę deseru za pomocą łyżeczki i sprawiało jej to dużą przyjemność.
4/11
8. Suflet
Jajeczny deser podawany na słodko i na słono. Łasuchy uwielbiają suflet czekoladowy. Ważne, aby podczas pieczenia nie otwierać piekarnika, bo opadnie.