5/11
Pasztet z przetłuszczonej wątroby gęsi lub kaczki uznawany...
fot. 123rf.com/maxsheb

7. Foie gras

Pasztet z przetłuszczonej wątroby gęsi lub kaczki uznawany jest za wielki rarytas kuchni francuskiej.

6/11
Zupa z owoców morza jest doprawiana jest selerem naciowym. W...
fot. unsplash.com/CHUTTERSNAP

6. Bisque

Zupa z owoców morza jest doprawiana jest selerem naciowym. W jej składzie najczęściej spotyka się krewetki i homara.

7/11
Ciasto parzone nadziewane kremem i polane roztopioną...
fot. pixabay.com/blandinejoannic

5. Eklery

Ciasto parzone nadziewane kremem i polane roztopioną czekoladą jest jednym z symboli francuskiego cukiernictwa. Nazwa ekler określa błyskawicę i prawdopodobnie oznacza podobieństwo jej blasku z połyskiem bijący od polewy czekoladowej.

8/11
Kruche ciasteczka bezowe wypełnione kremem świadczą o...
fot. pixabay.com/Enotovyj

4. Makaroniki

Kruche ciasteczka bezowe wypełnione kremem świadczą o umiejętnościach cukiernika.

Kontynuuj przeglądanie galerii
WsteczDalej

Polecamy

Terytorialsi w Szkole Podstawowej nr 26. Uczniowie poznawali podstawy obronności

Terytorialsi w Szkole Podstawowej nr 26. Uczniowie poznawali podstawy obronności

Zjazd lekarzy w Łodzi zmienia kodeks etyki. Mają dojść m.in. teleporady i reklamy

Zjazd lekarzy w Łodzi zmienia kodeks etyki. Mają dojść m.in. teleporady i reklamy

Na ulicy Marmurowej psów nie ubywa, są nowe szczenięta do adopcji! ZDJĘCIA

Na ulicy Marmurowej psów nie ubywa, są nowe szczenięta do adopcji! ZDJĘCIA

Zobacz również

Terytorialsi w Szkole Podstawowej nr 26. Uczniowie poznawali podstawy obronności

Terytorialsi w Szkole Podstawowej nr 26. Uczniowie poznawali podstawy obronności

Trawa nie chce rosnąć w cieniu? Nie przejmuj się nią, tylko posadź te rośliny

Trawa nie chce rosnąć w cieniu? Nie przejmuj się nią, tylko posadź te rośliny