
Bigos przyrządza się mniej więcej z tej samej ilości kapusty kiszonej i kapusty białej. Może się jednak przydarzyć, że gotowy bigos okaże się zbyt kwaśny. Smak poprawi wówczas dodanie słodkiej kapusty, miodu, większej liczby suszonych śliwek lub powideł śliwkowych, w ostateczności nawet cukru. Można również dołożyć duszoną cebulę. Innym sposobem jest dodanie szczypty sody oczyszczonej.
Kliknij dalej po kolejne informacje
Zobacz również!
Wigilia, kapusta z grzybami i kapusta z grochem. Najlepsze przepisy. Przepisy na święta: kapusta na Wigilię
Poznaj najlepsze przepisy na potrawy z karpia na święta. Karp na Wigilię i Boże Narodzenie! Pyszny karp na Wigilię
Najzdrowsze wigilijne produkty. Sprawdź, co dobrego mają w sobie tradycyjne dania podawane na Wigilię świąt Bożego Narodzenia!
Zobacz również
Polecamy