Babeczki czekoladowe
Zobacz, jak szybko i prosto możesz przygotować najlepsze babeczki czekoladowe, które wprost zachwycają smakiem. Kliknij galerię i przesuwaj zdjęcia strzałkami lub gestem.
Babeczki czekoladowe. Przepis
Przepis na babeczki czekoladowe jest naprawdę niezawodny i bardzo łatwy do wykonania. Pamiętaj jedynie, by wyjąć wcześniej składniki z lodówki, by miały temperaturę pokojową. Na kolejnych zdjęciach zobaczysz, jak ja je przygotowywałam. Są tak smaczne, że razem z rodziną zjedliśmy je do ostatniego okruszka. Serdecznie polecam!
Babeczki czekoladowe. Krok 1
Przygotowanie babeczek zacznij od wymieszania w misce suchych składników. Połącz mąkę pszenną, kakao, sodę oczyszczoną i proszek do pieczenia. Wsyp także szczyptę soli.
Babeczki czekoladowe. Krok 2
Następnie pokrój czekoladę na mniejsze kawałki. Ja jestem łasuchem, więc dałam czekoladę mleczną, ale świetnie sprawdzi się także gorzka lub deserowa. Włącz piekarnik, by się już nagrzewał. Ustaw temperaturę 170 stopni.