W tym czasie możemy roztopić masło, oraz przyszykować miskę z mąką.
W kolejnej misce mieszamy resztkę cukru razem z żółtkami i jajkiem. Całość ubijamy.
Do wcześniej przygotowanej miski z mąką dodajemy przygotowane ciasto oraz masę jajeczną. Wyrabiamy ciasto na gładką oraz elastyczną masę. W trakcie wyrabiania ciasta dodajemy roztopione masło. Gdy ciasto będzie wyrobione, dodajemy spirytus i wyrabiamy ponownie.
Wyrobione ponownie ciasto przykrywamy i odstawiamy na godzinę.
Gdy ciasto wyrośnie, przekładamy je na blat w celu rozwałkowania. Z rozwałkowanego ciasta wycinamy nasze przyszłe pączki za pomocą szklanki. Na połowę wyciętych krążków nakładamy nadzienie. Pozostałe będą służyły jako "przykrycie".
Przygotowane pączki przykrywamy i zostawiamy na 45 minut.
Po odczekaniu 45 minut, pączki smażymy w głębokim tłuszczu (175ºC). Pączki smażymy do momentu, jak z obu stron osiągną złoty kolor. Całość odsączamy za pomocą papierowego ręcznika. Na koniec posypujemy nasze pączki cukrem pudrem lub polewamy lukrem.