Quale
- - ul. Narutowicza 48, Łódź
Menu B
Zimowe opowieści
1. Spadło z drzewa: parfait z kasztanów, chips z jarmużu, igły świerku, szarpana bułeczka żytnia, puder z palonego pora
2. Rusałka we mgłach: kwaśnica z palonej kapusty kiszonej, prażoki
3. Głęboko w śniegu: risotto, panierowane żółtko, grzyby shimeji, biała rzepa, mikro pietruszka, marynowany czosnek, chips serowy & olej pietruszkowy
4. Spacer z naturą: zapiekanka z grzybów i kiszonej kapusty, puder sosnowy, puree z białych buraków, boczniak, biszkopt, musztardowiec, sos z palonych warzyw
5. Słodki poranek z dzieciństwa: waniliowa kasza manna na mleku migdałowym, różane sklepienie, gorący sos malinowy Gwiazdka z nieba: mus z prażonych pistacji, żelka z bergamotki z pomarańczą, wata cukrowa
Powidok
- Plac Wolności 8, Łódź
Menu A
Północ - południe
1. Śledź podwędzany, dynia, czerwona cebula, czarna porzeczka
2. Carpaccio z cielęciny, estragon, koper włoski, calamansi
3. Troć wędrowna, seler, orzech włoski, yuzu
4. Podudzie z perliczki, topinambur, trufla, orzech laskowy, jus z perliczki
5. Wiśnia, śmietanka, czekolada
Powidok
- Plac Wolności 8, Łódź
Menu B
Wschód - zachód
1. Dynia, czerwona cebula, czarna porzeczka
2. Kolorowa marchew, koper włoski, calamansi, curry
3. Boczniak królewski, czosnek, rukiew wodna
4. Topinambur, gruszka, orzech włoski
5. Wiśnia, śmietanka, czekolada
Fatamorgana
- ul. Księży Młyn 16, Łódź
Menu A
Fat, czyli miłośnik pieczystego
1. Cappuccino z zalewajki, grillowana słonina i boczek, marynowana szalotka
2. Terina z płuc i serc cielęcych w cieście drożdżowym z majonezem z kiszonym ogórkiem i prażona cebula
3. Tortellini z warzywami i gorgonzola, karmelizowana gruszka, mus z selera
4. Plaster długo pieczonej rolady boczkowej, kopytka buraczane, sos z tuńczyka i kaparów, dziki brokuł
5. Mini pączki serowe nasączane syropem różanym i obtaczane w drobnym cukrze, krem mascarpone z kakao, żel z kawy