- Gdy zaczęliśmy z panią Magdą Gessler budować menu, nigdy bym nie pomyślała, że to dania kuchni żydowskiej - przyznaje Sylwia Kuśmierczyk. - A to są potrawy bardzo aromatyczne, pełne przypraw i ziół, odkryciem dla nas był kmin rzymski. Praca ciągle trwa, jeszcze dopracowujemy naszą kartę. Chcemy naszą ofertę w dużej mierze skierować do ludzi młodych.
Odcinek "Kuchennych Rewolucji" z udziałem restauracji Imber powinien zostać wyemitowany jesienią. Właściciele lokalu przyznają, że udział w programie wymagał dużo zaangażowania. - Były płacze, kłótnie, emocjonalnie nie było łatwo, ale efekt jest naszym zdaniem udany - podkreśla Ireneusz Kuśmierczyk. Współwłaścicielka lokalu dodaje zaś: - Nie żałuję zmiany, która nastąpiła. Uważam, że teraz wszystko jest spójne: od budynku po kuchnię. Pani Magda dała nam impuls i wskazała kierunek.
CZYTAJ DALEJ NA NASTĘPNYM SLAJDZIE
Zmienił się również wystrój lokalu, pojawiły się egzotyczne dywany na ścianach, lustra, dużo świec i napisy w języku hebrajskim. Na zewnątrz zaaranżowano przestronny ogródek z parasolami i donicami pełnymi roślin.
CZYTAJ DALEJ NA NASTĘPNYM SLAJDZIE
W centrum Łodzi pojawiły się też kolejne lokale. Tuż przed wprowadzeniem ograniczeń związanych ze stanem epidemii, w podwórku kamienicy przy ul. Piotrkowskiej 89 otworzyła się Ramenownia by Susharnia, serwująca ramen w pięciu odsłonach. Przy ul. Piotrkowskiej 31 otwarto pierwszy oddział wrocławskiej sieci Krasnolód - w lodziarni proponowane są sezonowe smaki, w tym będące ukłonem w stronę łodzian lody o smaku nasze żulika. Przy ul. Struga 4 rozpoczął działalność lokal sieci pizzerii Mariano Italiano, a przy ul. Piotrkowskiej 152, naprzeciw hotelu Hilton - bistro Breadnia 2. Przy ul. Struga 4 powstał też butik Mała Czarna, w którym oprócz zaopatrzenia się w ubrania polskich marek można się napić kawy.