1 z 11
![Zobacz, jak zrobić najlepszą kruszonkę do wypieków. Kliknij...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/e8/18/649bf856bd1fd_o_large.jpg)
fot. Katarzyna Puczyńska
Jak zrobić kruszonkę?
Zobacz, jak zrobić najlepszą kruszonkę do wypieków. Kliknij galerię i przesuwaj zdjęcia strzałkami lub gestem.
2 z 11
![Kruszonka to pyszny i słodki dodatek do wypieków....](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/55/17/649bf41f00903_o_large.jpg)
fot. Katarzyna Puczyńska
Jak zrobić kruszonkę? Przepis
Kruszonka to pyszny i słodki dodatek do wypieków. Odpowiednio przygotowana powinna być krucha, rozpływająca się w ustach i cudownie maślana. Jest na to dobry trik — wystarczy dodać rozpuszczone masło. Zobacz na kolejnych zdjęciach, jak to zrobić.
3 z 11
![Przygotowanie kruszonki zacznij od przesiania mąki pszennej...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/38/db/649bf4037bc73_o_large.jpg)
fot. Katarzyna Puczyńska
Jak zrobić kruszonkę? Krok 1
Przygotowanie kruszonki zacznij od przesiania mąki pszennej do miski. Dodaj do niej cukier oraz cukier waniliowy lub waniliową esencję. Wsyp także szczyptę soli. Wymieszaj.
4 z 11
![Do garnuszka włóż masło i ustaw na mały ogień. Jak masło się...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/80/d6/649bf3ff3b578_o_large.jpg)
fot. Katarzyna Puczyńska
Jak zrobić kruszonkę? Krok 2
Do garnuszka włóż masło i ustaw na mały ogień. Jak masło się już rozpuści, to zdejmij garnek z ognia.