1/10
Dawniej do wyrabiania masła służyła drewniana maselnica,...
fot. pixabay.com

Dawniej do wyrabiania masła służyła drewniana maselnica, dziś można kupić specjalne słoje, choć ten zwykły też wystarczy.

2/10
Tym, czego potrzebujemy, jest śmietana. Powinna być minimum...
fot. Pixabay.com

Tym, czego potrzebujemy, jest śmietana. Powinna być minimum 30-procentowa, im więcej tłuszczu, tym lepiej.

3/10
Śmietanę chłodzimy w lodówce.
fot. Pixabay.com

Śmietanę chłodzimy w lodówce.

4/10
Przelewamy do wysokiego naczynia. Wlewamy śmietanę do połowy...
fot. pixabay.com

Przelewamy do wysokiego naczynia. Wlewamy śmietanę do połowy słoika. Zakręcamy go i potrząsamy przez kilka minut.

Kontynuuj przeglądanie galerii
Dalej

Polecamy

Bal ponad 300 abstynentów z całej Polski.40 lat Stowarzyszenia Przystań z SieradzaFOT

Bal ponad 300 abstynentów z całej Polski.40 lat Stowarzyszenia Przystań z SieradzaFOT

"Łódzka Forteca Niezdobyta". Czarne Panterki znów triumfują!". Zdjęcia

"Łódzka Forteca Niezdobyta". Czarne Panterki znów triumfują!". Zdjęcia

Motocykliści opanowali Zduńską Wolę. Zobaczcie zdjęcia z parady ulicami miasta

Motocykliści opanowali Zduńską Wolę. Zobaczcie zdjęcia z parady ulicami miasta

Zobacz również

Usyk – Fury. Walka godna pojedynku stulecia. Znamy absolutnego mistrza świata [WIDEO]

Usyk – Fury. Walka godna pojedynku stulecia. Znamy absolutnego mistrza świata [WIDEO]

Noc Muzeów z tłumami zainteresowanych w łódzkich instytucjach

Noc Muzeów z tłumami zainteresowanych w łódzkich instytucjach