5/15
Ciasto kopiec kreta. Krok 4
Przelej ciasto do okrągłej formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz ciasto kopiec kreta przez ok. 35 minut w 160 stopniach. Gotowe ciasto wyjmij z blachy i wystudź.
6/15
Ciasto kopiec kreta. Krok 5
Możesz zacząć szykować krem. Najpierw namocz żelatynę w 50 ml wrzątku i dokładnie wymieszaj.
7/15
Ciasto kopiec kreta. Krok 6
Następnie ubij śmietankę z cukrem pudrem, dodaj żelatynę i miksuj jeszcze chwilę, by masa dobrze się połączyła. Na koniec wsyp kawałki czekolady i wymieszaj łyżką.
8/15
Ciasto kopiec kreta. Krok 7
Przygotuj kopiec kreta. Najpierw zetnij górę ciasta i łyżką wybierz środek zostawiając po bokach ok. 1,5 cm ciasta.