W niedzielę (15 sierpnia), w ramach Letniska na Księży Młynie, dwa 10-osobowe zespoły stoczyły kulinarną bitwę, której tematem były owoce morza i wołowina.
>>> Czytaj dalej przy kolejnej ilustracji >>>
W niedzielę wielu łodzian i turystów przyciągnęło Letnisko Księży Młyn, w ramach którego można było odwiedzić m.in. kiermasz z rękodziełem i pamiątkami z Łodzi (m.in. z magnesami).
>>> Czytaj dalej przy kolejnej ilustracji >>>
15 sierpnia letnisku towarzyszyła kulinarna bitwa dwóch dziesięcioosobowych zespołów - w jednej z tych drużyn znalazł się m.in. Damiana Marchlewicz, zwycięzca czwartej edycji programu telewizyjnego "Hell's Kitchen Piekielna Kuchnia". Obie drużyny z podstawionych lodówek wybierały produkty spożywcze, z których tworzyły wymyślone przez siebie dania. Oceniał je Kamil Maćkowski, znany szef kuchni z Łodzi. Zaś odwiedzający Letnisko mogli spróbować bitewnych kąsków. W rywalizacji padł remis.
- Tematem bitwy okazało się "surf and turf", czyli wariacje wokół owoców morza i wołowiny - opowiadał Mariusz Suchodolski z The Kitchen Łódź, czyli firmy kateringowej, będącej organizatorem niedzielnej rywalizacji.
>>> Zobacz więcej zdjęć z kulinarnej bitwy >>>
W niedzielę (15 sierpnia), w ramach Letniska na Księży Młynie, dwa 10-osobowe zespoły stoczyły kulinarną bitwę, której tematem były owoce morza i wołowina.