5 z 8
Należy wybierać tylko dojrzałe i nieuszkodzone owoce....
fot. Karolina Grabowska/Pexels

Należy wybierać tylko dojrzałe i nieuszkodzone owoce. Jarzębinę należy zamrozić przynajmniej na 24 godziny, dzięki temu straci swój cierpki smak.

6 z 8
Do tradycyjnej nalewki z jarzębiny można dodać również owoce...
fot. andreycherkasov/123RF

Do tradycyjnej nalewki z jarzębiny można dodać również owoce derenia, dzięki czemu trunek zyska niepowtarzalny smak i cenne właściwości zdrowotne.

7 z 8
Najlepszy czas na zrobienie nalewki z jarzębiny to wrzesień...
fot. Анна Клипина/Pexels

Najlepszy czas na zrobienie nalewki z jarzębiny to wrzesień i październik. Warto wybierać owoce rosnące z dala od głównych dróg.

8 z 8
Nalewkę z jarzębiny warto przechowywać w szklanych butelkach...
fot. Fot. Agata Siemiaszko

Nalewkę z jarzębiny warto przechowywać w szklanych butelkach ze szczelnym zamknięciem.

Kontynuuj przeglądanie galerii
WsteczPrzejdź na i.pl

Polecamy

Basketmania w Łodzi już po raz 28! Zobacz, jak gra się w koszykówkę 3x3!

Basketmania w Łodzi już po raz 28! Zobacz, jak gra się w koszykówkę 3x3!

Horoskop na piątek. Co przyniesie los?

Horoskop na piątek. Co przyniesie los?

Bajecznie kolorowe motyle w Orientarium!

Bajecznie kolorowe motyle w Orientarium!

Zobacz również

Procesja Bożego Ciała w największej w regionie parafii na Jaworowym w Sieradzu FOTO

Procesja Bożego Ciała w największej w regionie parafii na Jaworowym w Sieradzu FOTO

Procesja Bożego Ciała przeszła ulicami centrum Łodzi

Procesja Bożego Ciała przeszła ulicami centrum Łodzi