Ile zapłacimy za rybkę w barze nad Zalewem Sulejowskim? Czy będą paragony grozy?
Rozpoczyna się sezon letni nad Zalewem Sulejowskim. Wiele osób zastanawia się, czy lokalnie grożą im tzw. "paragony grozy" publikowane w mediach społecznościowych.
Sprawdziliśmy ceny w kilku barach nad Zalewem Sulejowskim i nie różnią się specjalnie od cen ubiegłorocznych.
Ile zapłacimy za rybkę w barze nad Zalewem Sulejowskim? Czy będą paragony grozy? Znamy dokładne ceny z kilku miejsc.
- Moją smażalnię ryb prowadzę nad Zalewem Sulejowskim w Adamowie od niemal 30 lat. Mam stałych klientów, którzy przyjeżdżają do mnie na rybkę także z Łodzi. Niektóre ceny są minimalnie wyższe niż przed rokiem, ale to jest np. złotówka. Do mnie klienci przyjeżdżają na dobre ryby, "paragonów grozy" nie dostaną - powiedział Grzegorz, właściciel baru "U Grzegorza Czarnego".
Poniżej ceny z wybranych barów przy Zalewie Sulejowskim.
Adamów – bar „U Grześka Czarnego”
Ryby smażone:
-filet z sandacza - 13zl/100g
-filet z dorsza - 12 zł/100g
-filet z flądry - 7 zł/100g
-pstrąg - 8,50zł/100g
-kargulena - 16 zł/100g
-szczupak - 9zł/100g
Ryby wędzone:
-łosoś - 14 zł/100g
-halibut - 14 zł/100g
-węgorz - 19zł/100g
-makrela - 6 zł/100g
-piwo beczkowe Tyskie - 8 zł/0.5 l
-herbata - 5 zł
-frytki - 8 zł
-surówka - 6 zł
-żurek - 11 zł