9 z 22
![Posyp bezę płatkami migdałowymi. Ich ilość dobierz według...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/dc/5d/6375f9bd1cec0_o_large.jpg)
fot. Katarzyna Puczyńska
Ciasto malinowa chmurka. Krok 8
Posyp bezę płatkami migdałowymi. Ich ilość dobierz według uznania. Ja dodaję tak na oko dwie garści płatków.
10 z 22
![Piecz bezę w nagrzanym piekarniku na 110 stopni przez 1...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/8b/ee/6375f9c9c4227_o_large.jpg)
fot. Katarzyna Puczyńska
Ciasto malinowa chmurka. Krok 9
Piecz bezę w nagrzanym piekarniku na 110 stopni przez 1 godzinę. Następnie wyłącz piekarnik, uchyl drzwiczki i zostaw bezę w piekarniku do wystudzenia.
11 z 22
![Zrób galaretkę malinową: rozpuść galaretkę w przegotowanej,...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/ca/e1/6375f9b37d589_o_large.jpg)
fot. Katarzyna Puczyńska
Ciasto malinowa chmurka. Krok 10
Zrób galaretkę malinową: rozpuść galaretkę w przegotowanej, gorącej wodzie, przestudź i dodaj maliny. Schowaj do lodówki, by stężała. Uwaga - jeśli używasz mrożonych malin dodaj zamiast 700 ml wody tylko 500 ml.
12 z 22
![Gdy galaretka nieco stężeje, rozsmaruj ją na spodzie z...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/d4/80/6375f9c49caaf_o_large.jpg)
fot. Katarzyna Puczyńska
Ciasto malinowa chmurka. Krok 11
Gdy galaretka nieco stężeje, rozsmaruj ją na spodzie z ciasta. Schowaj całość do lodówki.