1/6
Klasyczne spaghetti carbonara przygotujesz bez użycia...
fot. freepik.com/freepik/zdjęcie ilustracyjne

Spaghetti carbonara

Klasyczne spaghetti carbonara przygotujesz bez użycia śmietany i boczku.

2/6
Tradycyjnie do carbonary Włosi stosują pancettę...
fot. 123rf.com/tycoon751/zdjęcie ilustracyjne

Pancetta

Tradycyjnie do carbonary Włosi stosują pancettę (dojrzewający boczek wieprzowy) lub guanciale, czyli peklowany policzek lub podgardle wieprzowe.

3/6
Do carbonary Włosi używają trzech rodzajów makaronu. Wśród...
fot. pixabay.com/JESHOOTS-com

Spaghetti

Do carbonary Włosi używają trzech rodzajów makaronu. Wśród nich jest spaghetti, spaghettoni i rigatoni o mezze maniche.

4/6
Do carbonary używa się mieszanki sera pecorino romano z...
fot. 123rf.com/jirkaejc

Parmezan

Do carbonary używa się mieszanki sera pecorino romano z parmezanem lub samego pecorino. Źle widziane przez Włochów jest korzystanie w przepisie z samego parmezanu.

Kontynuuj przeglądanie galerii
Dalej

Polecamy

Wernisaż prac dyplomowych absolwentów Liceum Plastycznego w Łodzi

Wernisaż prac dyplomowych absolwentów Liceum Plastycznego w Łodzi

Zbadano pomidory z popularnych polskich dyskontów. Co w nich znaleziono?

Zbadano pomidory z popularnych polskich dyskontów. Co w nich znaleziono?

Agresywny przestępca pobił i pogryzł policjanta!

Agresywny przestępca pobił i pogryzł policjanta!

Zobacz również

Pampersy na murawie. Tak kibice Pogoni powitali piłkarzy w Szczecinie po finale

Pampersy na murawie. Tak kibice Pogoni powitali piłkarzy w Szczecinie po finale

Wernisaż prac dyplomowych absolwentów Liceum Plastycznego w Łodzi

Wernisaż prac dyplomowych absolwentów Liceum Plastycznego w Łodzi