5/11
Domowy sos pieczeniowy. Krok 3
Piecz pieczeń tak jak zwykle. Możesz skorzystać np. z tego przepisu: pieczona karkówka na świąteczny obiad.
6/11
Domowy sos pieczeniowy. Krok 4
Po upieczeniu wyjmij mięso z blaszki. Następnie wyjmij wszystkie warzywa, a do osobnego naczynia zlej cały płyn. Za pomocą łyżki możesz delikatnie zdjąć tłuszcz z wierzchu, by nieco odchudzić sos.
7/11
Domowy sos pieczeniowy. Krok 5
Marchewkę, pietruszkę i cebule przełóż do garnka. Czosnek wyciśnij z łupinek i dodaj do warzyw.
8/11
Domowy sos pieczeniowy. Krok 6
Wlej płyn z pieczeni, dolej szklankę przegotowanej wody i zmiksuj. Spróbuj. Jeśli sos jest za słony, to oddaj więcej wody. Wstaw garnek do zagotowania. W miseczce wymieszaj mąkę ziemniaczaną z odrobiną wody i wlej do gotującego się sosu.