5/11
Piecz pieczeń tak jak zwykle. Możesz skorzystać np. z tego...
fot. Katarzyna Puczyńska

Domowy sos pieczeniowy. Krok 3

Piecz pieczeń tak jak zwykle. Możesz skorzystać np. z tego przepisu: pieczona karkówka na świąteczny obiad.

6/11
Po upieczeniu wyjmij mięso z blaszki. Następnie wyjmij...
fot. Katarzyna Puczyńska

Domowy sos pieczeniowy. Krok 4

Po upieczeniu wyjmij mięso z blaszki. Następnie wyjmij wszystkie warzywa, a do osobnego naczynia zlej cały płyn. Za pomocą łyżki możesz delikatnie zdjąć tłuszcz z wierzchu, by nieco odchudzić sos.

7/11
Marchewkę, pietruszkę i cebule przełóż do garnka. Czosnek...
fot. Katarzyna Puczyńska

Domowy sos pieczeniowy. Krok 5

Marchewkę, pietruszkę i cebule przełóż do garnka. Czosnek wyciśnij z łupinek i dodaj do warzyw.

8/11
Wlej płyn z pieczeni, dolej szklankę przegotowanej wody i...
fot. Katarzyna Puczyńska

Domowy sos pieczeniowy. Krok 6

Wlej płyn z pieczeni, dolej szklankę przegotowanej wody i zmiksuj. Spróbuj. Jeśli sos jest za słony, to oddaj więcej wody. Wstaw garnek do zagotowania. W miseczce wymieszaj mąkę ziemniaczaną z odrobiną wody i wlej do gotującego się sosu.

Kontynuuj przeglądanie galerii
WsteczDalej

Polecamy

ŁKS jednak w ekstraklasie. Wielka radość przy al. Unii i w Pałacu Sportowym. Zdjęcia

ŁKS jednak w ekstraklasie. Wielka radość przy al. Unii i w Pałacu Sportowym. Zdjęcia

Monika Mazur-Chrapusta prywatnie. Lubi adrenalinę. ZDJĘCIA, WYWIAD

Monika Mazur-Chrapusta prywatnie. Lubi adrenalinę. ZDJĘCIA, WYWIAD

18. urodziny Manufaktury to także konkursy. Cenne nagrody dla uczestników

18. urodziny Manufaktury to także konkursy. Cenne nagrody dla uczestników

Zobacz również

Monika Mazur-Chrapusta prywatnie. Lubi adrenalinę. ZDJĘCIA, WYWIAD

Monika Mazur-Chrapusta prywatnie. Lubi adrenalinę. ZDJĘCIA, WYWIAD

Manufaktura wczoraj i dziś. Zobaczcie jak wyglądała przed rewitalizacją!

Manufaktura wczoraj i dziś. Zobaczcie jak wyglądała przed rewitalizacją!