1/11
Domowy sos pieczeniowy
Sos pieczeniowy to pyszne uzupełnienie świątecznego obiadu. Zobacz, jak go przygotować. Jeden trik znacznie ułatwi ci pracę. Kliknij w galerię i przesuwaj zdjęcia strzałkami lub gestem.
2/11
Domowy sos pieczeniowy. Przepis
Przygotowanie sosu pieczeniowego jest bardzo proste. Trik polega na wykorzystanie warzyw i tłuszczu z pieczeni. Zobacz na kolejnych zdjęciach, jak to zrobić.
3/11
Domowy sos pieczeniowy. Krok 1
Przygotowując pieczeń np. z karkówki, dodaj do niej obrane warzywa. najlepiej sprawdzi się marchew, pietruszka, 2 cebule i czosnek.
4/11
Domowy sos pieczeniowy. Krok 2
Czosnek dodaj w postaci całej główki, odetnij jedynie jej koniec. Po pieczeniu zyska wyjątkowy, nieco słodki smak.