5/11
Schłodzone ciasto podziel na dwie części. Pierwszą rozwałkuj...
fot. Katarzyna Puczyńska

Mazurek czekoladowy. Krok 3

Schłodzone ciasto podziel na dwie części. Pierwszą rozwałkuj i przełóż do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia.

6/11
Posmaruj ciasto powidłami śliwkowymi. Drugie ciasto...
fot. Katarzyna Puczyńska

Mazurek czekoladowy. Krok 4

Posmaruj ciasto powidłami śliwkowymi. Drugie ciasto rozwałkuj na kształt blaszki i przełóż na wierzch mazurka. Ponakłuwaj je widelcem w kilku miejscach, by równo rosło.

7/11
Piecz ciasto w 180 stopniach przez około pół godziny. Gotowe...
fot. Katarzyna Puczyńska

Mazurek czekoladowy. Krok 5

Piecz ciasto w 180 stopniach przez około pół godziny. Gotowe wyjmij z blachy i wystudź.

8/11
Przygotuj polewę: w kąpieli wodnej rozpuść czekoladę...
fot. Katarzyna Puczyńska

Mazurek czekoladowy. Krok 6

Przygotuj polewę: w kąpieli wodnej rozpuść czekoladę mleczną, czekoladę gorzką i masło. Polej mazurka polewą i udekoruj bakaliami.

Kontynuuj przeglądanie galerii
WsteczDalej

Polecamy

Targ staroci w Łodzi. Co można znaleźć? ZDJĘCIA

Targ staroci w Łodzi. Co można znaleźć? ZDJĘCIA

Mini Bieg Ulicą Piotrkowską. Wielkie emocje. Zdjęcia i wyniki

Mini Bieg Ulicą Piotrkowską. Wielkie emocje. Zdjęcia i wyniki

Jest nowy kodeks etyki lekarskiej. Co się zmieniło?

Jest nowy kodeks etyki lekarskiej. Co się zmieniło?

Zobacz również

Kibice Widzewa mecz z Lechem zapamiętają na długo. Emocje do końca. Zdjęcia kibiców

Kibice Widzewa mecz z Lechem zapamiętają na długo. Emocje do końca. Zdjęcia kibiców

Mini Bieg Ulicą Piotrkowską. Wielkie emocje. Zdjęcia i wyniki

Mini Bieg Ulicą Piotrkowską. Wielkie emocje. Zdjęcia i wyniki