1/5
Ogórki małosolne to prawdziwy letni rarytas. Przygotowuje...
fot. GettyImages/Nemer-T

Na lato zrób ogórki małosolne

Ogórki małosolne to prawdziwy letni rarytas. Przygotowuje się je prosto, a zjeść można pod różną postacią – jako przegryzkę, dodatek do obiadu lub część sałatki.

2/5
Dobór ogórków ma istotne znaczenie. Nie wystarczy kupić...
fot. GettyImages/Nataliia Shcherbyna

Jakie ogórki wybrać?

Dobór ogórków ma istotne znaczenie. Nie wystarczy kupić pierwszych lepszych gruntowych. Na małosolne najlepsze są twarde i średniej wielkości.

3/5
Ogórki małosolne fermentują się ok. 3 dni, po tym czasie...
fot. GettyImages/Julia_Sudnitskaya

Ogórki małosolne fermentują się krótko

Ogórki małosolne fermentują się ok. 3 dni, po tym czasie można je już wyciągać ze słoików i chrupać.

4/5
Naczynie musi być dopasowane do wielkości ogórków, nie mogą...
fot. GettyImages/merc67

Słoiki do ogórków małosolnych

Naczynie musi być dopasowane do wielkości ogórków, nie mogą być zbyt ściśnięte lub luźno ułożone. W wielu sklepach można znaleźć słoiki wyprofilowane pod kiszenie i fermentowanie warzyw.

Kontynuuj przeglądanie galerii
Dalej

Polecamy

Sylwia Bomba pozuje w skąpym bikini. Jest też deklaracja celebrytki ZDJĘCIA

Sylwia Bomba pozuje w skąpym bikini. Jest też deklaracja celebrytki ZDJĘCIA

Dramat kapitana Widzewa. Bartłomiej Pawłowski nie zagra pół roku lub więcej

Dramat kapitana Widzewa. Bartłomiej Pawłowski nie zagra pół roku lub więcej

Skrzyżowanie śmierci wreszcie zostanie przebudowane

Skrzyżowanie śmierci wreszcie zostanie przebudowane

Zobacz również

Siatkówka w ŁKS. Valentina Diouf wspomina spotkanie z trenerem Michałem Cichym

Siatkówka w ŁKS. Valentina Diouf wspomina spotkanie z trenerem Michałem Cichym

Ambasador Stanów Zjednoczonych w Art Parku w łódzkiej Manufakturze WIDEO

Ambasador Stanów Zjednoczonych w Art Parku w łódzkiej Manufakturze WIDEO