5/9
Pieczone młode ziemniaki. Krok 3
Wrzuć ziemniaki do gotującej się wody. Po około 8 minutach wyjmij i dokładnie osusz. Przełóż ziemniaki do naczynia do pieczenia i polej olejem roślinnym.
6/9
Pieczone młode ziemniaki. Krok 4
Posyp ziemniaki tymiankiem, oregano, solą, papryką i chili. Wrzuć kilka ząbków czosnku obranych jedynie z grubszych łupinek. Wymieszaj całość łyżką.
7/9
Pieczone młode ziemniaki. Krok 5
Wstaw ziemniaki do piekarnika nagrzanego na 190 stopni. Piecz około 25 minut, aż będą dobrze rumiane. Dodatkowo możesz sprawdzić, czy są miękkie w środku, wbijając w nie patyczek lub wykałaczkę.
8/9
Pieczone młode ziemniaki. Krok 6
Pieczony czosnek możesz dodatkowo wycisnąć i wymieszać z olejem i ziemniakami. Gotowe. Podawaj młode ziemniaki jeszcze na ciepło. Są miękkie w środku i apetycznie chrupiące na zewnątrz.